Krav Maga persoonlijke ontwikkeling IKMF SDA

De weg van persoonlijke ontwikkeling met Krav Maga

Je bent zoekende naar een nuttige (sport)activiteit met persoonlijke ontwikkeling. Als je wilt starten met Krav Maga heb je vooraf georiënteerd welke specifieke punten voor jou belangrijk zijn. De combinatie van zelfverdediging met een goede fitness workout en daarbij het mentale aspect is wat jou aanspreekt. Lees verder wat jij bereikt bij trainingscentrum Self Defense Academy.

Kennismaking
Je hebt eenvoudig online de introductieles aangevraagd. Je volgt deze tijdens een reguliere groepsles met leden en andere starters. Iedereen op eigen niveau. Tijdens de kennismaking heb je altijd de gelegenheid om verdere vragen te stellen aan de instructeur. Bestaande leden betrekken je actief in onze lessen.

Starters
Beginnen na de eerste introductieles is wennen. Je bent onbekend met de termen, leden, instructeurs en het fysieke contact. Je lichaam moet zich aanpassen op de wijze van trainen. Je gewrichten, spieren, pezen en daarbij het spiergeheugen moet zich opbouwen.

Stevig vastpakken, wegduwen, en wisselende trainingspartners. Je uitleven op trapkussens of bokszak. Alles is vaak nieuw als je geen (vecht-) sportachtergrond hebt. De omschakeling van comfortzone naar bedreiging of aanval brengt je in een ‘stressvolle’ situatie.

Beginners
Na een aantal weken gaat het steeds beter. Je hebt doorgezet! Ook mentaal merk je dat alle inspanningen resultaten opleveren. Je zelfvertrouwen neemt toe om steeds een stap verder te kunnen én gaan. Als je een jaar verder bent, heb je een goede basis ‘toolbox’ om jezelf en anderen te kunnen verdedigen. Je merkt het verschil van de persoon die je nu bent met een jaar geleden.

Duwen, slaan of schoppen op effectieve kwetsbare plekken waaronder knieën, kruis, ogen zitten automatisch in je systeem. Je omgevingsbewustzijn, coördinatie en fysieke mogelijkheden zijn flink verbeterd. Gevaarlijke situaties herken je op tijd om deze te vermijden. Je hebt kennis van wetgeving, proportionaliteit en subsidiariteit, kortom wat je in verhouding wel of niet mag doen.

Gevorderden
Je kan jezelf goed verdedigen en blijven functioneren in bedreigende situaties. Tijdens en na de voorgaande periode ontwikkel je een andere denkwijze. Het geweldsniveau gaat omhoog. Dit wil zeggen dat de technieken en mentale druk intensiever worden. Je hebt jezelf zo goed mogelijk op dit soort situaties kunnen voorbereiden. Angst en stress blijven (voor iedereen) bestaan. Juist reageren, blijven handelen en jezelf of iemand anders in veiligheid brengen is het doel. Alle basis technieken gaan je goed af en zitten in je systeem. Vooruitgang is afhankelijk van het aantal trainingen per week en eigen persoonlijke ontwikkeling.

Fysiek en mentaal kan je steeds verder gaan. Eén van de belangrijkste onderdelen hiervan is de switch on/off. Zeker voor professionals binnen de uniformberoepen waaronder beveiliging, politie of defensie, uiteraard ook voor burgers. Hiermee reageer je onder stress direct met de juiste techniek, agressie en mindset. Snel en verrassend optreden om de situatie veilig af te handelen. Inzichten in (nieuwe) technieken en principes worden verder uitgewerkt in deze periode. Krav Maga is vaak een manier van denken, mentaliteit en onbewust onderdeel van je leven of werk geworden.

Specialiseren
Na jaren van trainen ligt de focus op specialiseren. Dit is op het gebied van Law Enforcement en Military Krav Maga waar het systeem zijn oorsprong in heeft, maar ook Close Protection (VIP) beveiliging. Verder ligt de nadruk op verbeteren van doorzettingsvermogen en vechtmentaliteit. Natuurlijk het blijven trainen en verbeteren van beginners en gevorderden technieken met verschillende variaties.

Uitdaging & Motivatie
De uitdaging zit in het continu realistisch blijven oefenen van veranderende situaties. Je volgende level behalen. Met of zonder steek-, slag-, of vuurwapens. Meerdere (terugkerende) aanvallers. Je zintuigen beperken of wat je moet doen als je gewond raakt. Een andere outdoor omgeving opzoeken om te trainen. In het water, zand, bos of leegstaande gebouwen. Zorgen dat je niet in de valkuil van routine terecht komt. Daarnaast ontstaan nieuwe vriendschappen en ontmoet je steeds weer andere mensen die lid worden.

Veilige investering
Krav Maga is vooral een investering in jezelf en naasten. Je moet het vergelijken met een zwemdiploma, basisschool, rij- beroepsopleiding, universiteit of je carrière. We helpen en motiveren mensen zichzelf en anderen te verdedigen. Fit worden én te blijven. Discipline op te bouwen. Je wordt daarnaast onderdeel van een sociale club met mensen die hetzelfde doel nastreven.

So that one may walk in peace!

Instructeurs van Self Defense Academy® hebben ruim 20 jaar verschillende budo ervaring waaronder Krav Maga (IKMF) sinds 2005. Uitgebreide kennis en ervaring met instructie aan jeugd, studenten, volwassenen en uniformberoepen waaronder beveiliging, politie en defensie.

Zelf ervaren wat Krav Maga is? Advies nodig? Je hebt vrijblijvend de mogelijkheid voor een gratis kennismaking op een van de locaties van Self Defense Academy®.